Eşti aici

OVERVIEW SĂPTĂMÂNAL

Cum pot datele deschise implementate să aibă un efect de lungă durată? Datele Deschise sunt disponibile online, astfel că oricine le poate utiliza și republica. Revoluția datelor este recunoscută la nivel mondial fiind și un obiectiv major pentru ONU. Datele deschise sunt recunoscute ca o resursă cu valoare economică și socială ridicată, și ca o abordare eficientă pentru gestionarea inteligentă. Totuși, cum pot datele deschise implementate să aibă un efect de lungă durată?

Date deschise utile în cazul dezastrelor naturale

După 10 ani de la uraganul Katrina, datele deschise continuă să fie utile echipajelor de investigația din New Orleans. Specialiștii spun că accesul la datele deschise le ușurează considerabil munca.

Guvernul orașului californian Berkeley a lansat platforma oficială a datelor deschise

Portalul oferă informații accesibile pentru toți cetățenii și reduce timpul atunci când vine vorba de extragerea și formatare. Site-ul include de asemenea tutoriale despre cum cetățenii să acceseze și să utilizeze datele.

Orașele americane Boston și New York au adoptat noi politici în privința datelor deschise

Autoritățile celor două orașe americane au lansat o serie de politici de date deschise menite să accentueze accesibilitatea și utilitate acestora.

Categorie: