You are here

Adevărul despre granturile externe: Moldova în context regional

Centrul Analitic Independent EXPERT-GRUP, împreună cu partenerul său, compania RT Design Studio și suportul financiar acordat de Fundația Soros-Moldova / Programul Buna Guvernare, lansează primul dintr-o serie de trei infografice despre asistența externă acordată Republicii Moldova.

Care este volumul asistenței externe acordat Republicii Moldova în sectorul public, cine sunt principalii donatori și ce sectoare sunt finanțate prioritar? Primim mai mulți sau mai puțini bani decât alte țări din Europa? Acestea sunt întrebările abordate în seria de infografice despre asistența externă acordată țării noastre.

Primul subiect din această serie descrie poziția Republicii Moldova față de alte șapte țări din regiune, la capitolul granturi acordate în perioada 2010-2012. Infograficul descrie volumul granturilor acordate pe cap de locuitor de către partenerii străini cuprinse în bugetele naționale. Observăm că, în pofida percepției pe larg răspândite precum că volumul granturilor este foarte mare în Republica Moldova, acesta de fapt este mic în comparație cu alte țări din regiune. Astfel, în ultimii trei ani am primit în medie 30 de euro pe cap de locuitor, fiind la un nivel net inferior în raport cu Albania sau Georgia.

Budget Stories poate fi accesat la http://budgetstories.md/. Detalii: contact@budgetstories.md, sau +373 22 92 99 94.

Categorie: