You are here

Burse de călătorii pentru Evenimentul Open Knowledge (OKCon), Geneva, 16 – 18 septembrie 2013

În perioada 16-18 septembria se va desfășura evenimentul internaționat dedicat datelor deschise – Open Knowledge Conference. Acest eveniment se desfășoară anual incepînd cu anul 2005. Sesiunea trecută, care a avut loc în Helsinki, a adunat peste 1000 de participanți din peste 50 de țări, reprezentînd cel mai mare eveniment de acest gen pînă în prezent.

Evenimentul este organizat de către Open Knowledge Foundation (OKF) - organizație non-profit fondată în 2004 și dedicată promovarii datelor deschise și conținutului deschis. Această organizație este un lider internațional în domeniu și are o vastă experiență în construirea instrumentelor și comunității în jurul materialului deschis.

Reprezentatul din Guvern, responsabil de inițiativa datelor guvernamentale deschise, Irina Tișacova, va participa la acest eveniment pentru a prezenta progresul și provocările Moldovei în procesul de deschidere a datelor guvernamentale și pentru a obține schimb de experiență pe arena internațională.
Doritorii din sectorul public, privat și societatea civilă șă participe la acest eveniment sunt încurajați să aplice la burse de călătorii. În legatura cu acest eveniment, fundația de caritate ‘’Foundation Open Society Institute‘’ oferă posibilitatea reprezentaților societății civile și funcționarilor publici de a obține burse de călătorii (transport, cazare si prînz oferit în cadrul conferințelor). Pentru mai multe detalii, accesati link-ul următor http://okcon.org/travel-bursaries/.
Agenda evenimentului o găsiți aici http://okcon.org/schedule/.

Categorie: