You are here

OVERVIEW SĂPTĂMÂNAL

Cine atinge succesul cu datele deschise

În timp ce eforturile de deschidere a datelor sunt lăudate de oficialii guvernamentali, un studiu recent a descoperit că majoritatea americanilor nu sunt conștienți de importanţa acestora. La toate nivelurile – federal, statal sau local – respondenții au fost divizaţi în funcție de modul în care apreciază deschiderea guverului spre un acces liber la date, cu aproximativ 80% dintre aceştia spunând că este ”oarecum eficientă” iar restul spunând că ”nu este foarte eficientă”.

Otario a lansat directiva datelor deschise pentru feeadback public

Ca parte a inițiativei pentru un Guvern Deschis, Otario este prima provincie care a postat un draft de directivă pe zona Open Data pentru a primi feedback public. Directiva Datelor Deschise a Ontario urmăreşte să deschidă spre public datele colectate şi generate de guvern, pe teme precum înscrierea la școală și volumul de trafic pe autostrăzile provinciale. Utilizarea acestor date de către public ar putea include realizarea unor hărți, aplicații și modele care ar putea ajuta Ontario să combată blocajele şi să facă opțiunile disponibile în domeniul sănătății mult mai accesibile.

Conferință: Open data world info. game-changer

Datele deschise vor pava calea către mai multe decizii informate și o societate mai buna. Variații pe aceste teme au dominat discuţiile în cadrul celei de-a treia ediții anuale a Conferinței GO Open Data care s-a desfăsurat la Universitatea Brock. Printre principalii speakeri s-a aflat Christian Villum, un manager din Danemarca al comunității internaționale pentru Cunoașterea Deschisă non-profit.

Vocile OpenGov: Dezvoltarea sistemului alimentar cu Datele Deschise

În fiecare zi, volumurile și tipurile de date fără precedent sunt generate cu ajutorul noilor tehnologii. În același timp, lumea se confruntă cu probleme legate de securitatea în domeniul alimentar la nivel global: Multe dintre soluțiile pentru securitatea alimentară și malnutriție pot fi găsite în utilizarea inovativă a datelor relevante pentru sectorul agricol și de nutriție. De asemenea, este mai important decât oricând ca factorii de decizie, la toate nivelurile sistemului agricol – de la fermier la politicieni – să aibă acces la toate informațiile relevante pentru a lua decizii mai informate.

Categorie: