Eşti aici

OVERVIEW SĂPTĂMÂNAL

Cum au schimbat datele deschise lumea ta?

Am parcurs un drum lung în ceea ce privește datele deschise. De la identificarea a milioane de lire sterline pentru potențiale economii în serviciilor publice până la sprijinirea afacerilor care angajează sute de oameni și atrag sute de lire din contracte noi, Institutul de Date Deschise (ODI) are un mare impact. Acum este timpul să vedem cum au ajutat datele deschise la reformarea serviciilor publice din întreaga lume. Această problemă va fi adresată la cea de-a doua întâlnire anuală a Institutului de Date Deschise, susținută în centrul Londrei între 3 – 4 Noiembrie. Summit-ul reunește inventatori, lideri de companii și gânditori pentru a celebra puterea datelor deschise.

Sunt datele deschise expuse riscului din cauza calității slabe a informațiilor?

În teorie, datele deschise ar trebui să facă sectorul public mult mai efectiv și mai eficient, și ar trebui să dea cetațenilor mai multă încredere în modul în care sunt cheltuiți bani proveniți din taxe. Dar pentru a inspira încredere, oamenii trebuie sa vadă două lucruri. Ei trebuie să știe că datele sunt publicate în maniera în care ar trebui publicate, și trebuie să știe că datele sunt exacte.

5 aplicații extraordinare susținute de date deschise

Data.gov ia în serios sursele deschise. Dincolo de furnizarea de date deschise și coduri de surse deschise, întregul proces implică un angajament civic deschis. Există câteva exemple extraordinare de aplicații, vizualizări și analize care au fost create din munca cu cu dezvoltatori, educatori și oameni de afaceri pentru cause specific în cadrul unui eveniment care atrage comunitatea împreună, precum întâlniri și conferințe pe tema datelor.

Franța a anunțat o nouă strategie ambițioasă de date

După patru luni lungi de speculații și manevre politice, guvernul francez a anunțat că Franța va avea primul Ofițer de Date (Chief Data Officer). Datele deschise vor deveni o parte mult mai centrală din guvernul francez. CDO – ul va lucra cu secretarul de stat Thierry Mandon și Prim-Ministrul Manuel Valls pentru a duce la bun sfârșit mai multe sarcini importante.

Provocarea datelor deschise, ”culturală, nu tehnologică”, spune șeful institutului

Principala provocare pentru procesul în desfășurare al UK privind inițiativele de date deschise rămâne mai mult culturală decât tehnologică – convingere organizațiilor și a managerilor, inclusiv a funcționarilor publici că deschiderea merită și nu va avea efecte negative, spune Gavin Starks, directorul executiv al Open Data Institute (ODI).

Categorie: